TANNKRONE

Behandlinger

TANNKRONE

TANNKRONE

Tannkroner er en vanlig behandlingsalternativ som forbedrer levetid, styrke og utseendet av tennene. Tannkroner gir best kvalitet med minst mulig ubehag. 


Hva er tannkroner?


Tannkroner er et nytt skall som passer over en skadet eller forfalt tann. De brukes til å forbedre tennene som er rammet av forfall, knekker, sprekker eller andre former av skade.
Kroner forsterker både strukturen av en tann samtidig bidrar til å forbedre din naturlige smil. De er nøye utformet for å utfylle de omkringliggende naturlige tenner i form av farge, størrelse, form og tekstur og gjenoppretter integriteten til pasientens bit.

Hvordan lages tannkroner?

For å lage en krone, vil tannlegen bruke en gummiaktig materiale for å ta avtrykk av din nåværende tann. Med avtrykk får tannlege størrelse og form på tannen og på nærliggende tenner.
Dette avtrykket blir så sendt ut til et tannteknikker laboratorium hvor en svært dyktig tekniker vil lage din krone i henhold til dimensjonene. Vanligvis tar det minst to uker for kronen å bli sendt tilbake fra laboratoriet. For å beskytte skadet tann, tannlegen ofte vil plassere en midlertidig krone over det. Midlertidlig kroner er ikke like sterk som en permanent krone derfor må pasienter være ekstra forsiktig med midlertidlig kroner mens de venter for permanent krone.


Når trenger du en tannkrone?


Tannkroner er anbefalt å behandle en rekke tannproblemer:
Når en tann er allerede ødelagt eller har blitt alvorlig slitt ned
For å beskytte et svekket tann fra å bryte eller å holde sammen deler av en tann som sprakk
For å holde en tannbro på plass
For å støtte og dekke en tann som har en stor fylling når det ikke er mye av opprinnelige tann igjen
For å dekke et tannimplantat
For å dekke sterkt misfargede eller misdannede tenner

Prosedyren for tannkrone er enkelt og er en veldig god løsning. Pris er fra 3800 ekslusiv tanntekniker.


Hvordan prepareres kroner?


Vanligvis å få en krone krever to besøk til Tannlege Oslo Sentrum. I løpet av første avtale vil en undersøkelse gjennomføres og tannen vil være forberedt for kronen. Den permanente kronen vil bli satt på plass i løpet av andre avtale.
Tannlegen din i Oslo Sentrum vil undersøke tannen og vil ta noen røntgenbilder for å sjekke røttene og omkringliggende bein. Dersom tannen har omfattende karies eller hvis det er er en økt risiko for infeksjon på tannens pulpa vil tannlegen anbefale rotfylling først.
I neste steg vil lokalbedøvelse brukes. Tannen som skal motta kronen vil da bli preparert ned langs tygge/okklusal flaten og sidene for å gjøre plass til kronen. Mengde som fjernes er avhengig av type krone som brukes (for eksempel fordi all-metall kroner er tynnere, har mindre tann som skal fjernes). Alternativt, hvis det mangler en stor del av tannen kan tannlege Oslo Sentrum bruke fyllmateriale for å bygge opp tannen slik at den er stor nok til å støtte kronen.
Etter at tannen er blitt omformet, skal tannlege Oslo Sentrum ta et avtrykk av tannen som skal motta kronen. Et avtrykk også vil bli gjort av tennene ovenfor og nedenfor tannen, slik at den permanente kronen ikke vil påvirke biten din
Disse avtrykkene vil da bli sendt til en tanntekniker. Tanntekniker vil da lage din krone i henhold til sine nøyaktige spesifikasjoner. Typisk, tar denne prosess mellom to eller tre uker. Hvis kronen er laget av porselen vil din Oslo tannlege velge den fargen som matcher fargen på nabotennene. Samtidig vil en midlertidig krone være forberedt på å beskytte den preparerte tannen mens permanent krone blir gjort. Midlertidige kroner vanligvis er laget av akryl og holdes på plass ved hjelp av en midlertidig sement.
Når den permanente kronen har blitt returnert til Tannlege Oslo Sentrum, vil tannlegen fjerne den midlertidige krone og deretter sjekke passform og farge på permanent krone. Hvis alt er tilfredsstillende , vil tannlegen bruke en lokalbedøvelse til å bedøve området og da blir permanent krone sementert på plass. Du vil bli bedt om å bite ned på et stykke karbonpapir for å angi noen høye steder. Kronen omformes og poleres for å passe tannen presist.

tannkroneHvis du har flere spørsmål angående tannkroner eller ønsker å bestille time – ring Tannlege Oslo Sentrum på 

21 38 60 65 , eller send oss en E-post til:

post@oslosentrumtannklinikk.no

Våre tannleger er fokusert med å gi deg smertefri behandling til en fornuftig pris. 

VELKOMMEN TIL OSLO SENTRUM TANNKLINIKK