Oslo Sentrum Tannklinikk

Behandlinger

SMERTEFRI TANNBEHANDLING

SMERTEFRI TANNBEHANDLING

Vi er opptatt av at du skal få en smertefri tannbehandling og at du skal føle deg godt tatt vare på når du blir behandlet hos oss. Som pasient er det deg som bestemmer hvordan du ønsker å bli behandlet og du vil alltid få tilbud om bedøvelse. Vi ønsker å planlegge behandlingen sammen med deg slik at den kan gjennomføres slik du ønsker.

Forskjellig typer bedøvelse

Det finnes i dag mange forskjellige lokalbedøvende medikament som kan benyttes for at du skal få en smertefri tannbehandling. Det vanligste er å injisere bedøvelse med en liten sprøyte. Moderne sprøytespisser er nå så tynne at du nesten ikke kjenner stikket. Lokalbedøvelse av slimhinnen i munnen kan gjøres med spray eller med en krem. Det finnes også lokalbedøvende gel som kan benyttes i forbindelse med behandling av sykdom i tannkjøttet. Pasienter kan reagere ulikt på forskjellige virkestoffer. Derfor finnes det forskjellige typer bedøvelse. Noen har kort virketid og noen virker i mange timer. Valg av bedøvelse gjøres etter hva slags behandling som skal utføres.

Adrenalin er tilsatt mange bedøvelsesmidler for å begrense blødning fra såret. Det finnes også bedøvelse helt uten adrenalin for de som ikke tåler dette. Da er det gjerne tilsatt noe annet som gir tilsvarende effekt.

Bedøvelsen gir bortfall av følelse i et lite område av munnen og kanskje også deler av tunga. Denne nummenheten kan vedvare noen timer etter at behandlingen er avsluttet. I denne perioden er det lurt å være forsiktig med mat og varm drikke fordi du ikke vil kjenne om du tygger deg i kinnet eller brenner deg på kaffen.

Vi tilbyr timer både kveld og helg uten tillegg i prisen. På den måten kan du få utført behandlingen på et tidspunkt som passer godt for deg. Dersom du er litt nervøs og ønsker å ha noen med deg kan det være fint å kunne få en time på en kveld eller i løpet av helgen.

Hvis behandlingen tillater det velger du selv om du vil dele opp behandlingen i flere korte økter eller gjøre mye hver gang.

Du får alltid tilbud om lokalbedøvelse.

Dersom du føler deg veldig engstelig kan vi avtale at du tar et beroligende medikament før behandling.

Har du ytterligere spørsmål vedrørende tannbehandling hos oss er det bare å ta kontakt på telefon:

21 38 60 65 , eller send oss en E-post til:

post@oslosentrumtannklinikk.no

VELKOMMEN TIL OSLO SENTRUM TANNKLINIKK