PROTESER/GEBISS

Behandlinger

PROTESER

PROTESER/GEBISS

Tannproteser – hel- og delproteser

Har du vurdert tannproteser som et alternativ?

Tannproteser benyttes som oftest for å erstatte naturlige tenner som har forsvunnet. Tannproteser blir laget ved at tannlegen tar et avtrykk av pasientens kjeve og ut fra dette lager man så en protese av stoffet plastakrylat.

Når vi snakker om tannproteser er det i all hovedsak to typer:

  • Delproteser erstatter tenner som har blitt borte. Denne protesen er festet med klammere til de resterende tennene og er enkel å ta av. Dersom alle tennene mangler kan vi lage en helprotese, ofte omtalt som et gebiss i dagligtale. For noen er dette en god løsning, men man skal huske på at det er en lang tilvenningsperiode og ikke alle klarer denne prosessen.

proteser

Tannproteser sørger for at man igjen har en hel tannrad som fungerer i hverdagen. Det er også vanlig at personer med manglende tenner ser eldre ut fordi ansiktsmusklene blir slappe over lengre tid. Med tannproteser blir huden strammere rundt munnen og noen opplever til og med å se litt yngre ut.

Når man har få tenner merker man virkelig hvor mye de små tingene i livet betyr. Det å kunne tygge og spise et godt stykke kjøtt, det å kunne snakke uten problemer, det at ingen ser rart på deg fordi du ikke har tenner.

Velger du tannproteser er det nødvendig med regelmessige tannlegebesøk slik at vi kan undersøke munnen og protesen. På denne måten sikrer vi en sunn munnhelse og en behagelig passform på tannprotesen.

Har du ytterligere spørsmål vedrørende tannbehandling hos oss er det bare å ta kontakt på telefon:

21 38 60 65 , eller send oss en E-post til:

post@oslosentrumtannklinikk.no

VELKOMMEN TIL OSLO SENTRUM TANNKLINIKK